Hippieglasögon

Gillar du 60-talet och de kläder som var moderna då? Då har du förmodligen också fastnat för hippiemodet som ju är en skatt för alla som tycker om fantasifulla och färgglada kläder. Sextiotalet har mycket att bjuda på både vad det gäller kläder, inredning och andra saker, och hippiekulturen har satt en alldeles speciell prägel på denna tidsperiod. För vad är väl mer typiskt sextiotal är hippierörelsen, dess musik och kläder.

Hippierörelsen föddes på mitten av sextiotalet, i San Fransisco i USA. Det var ungdomar som ville skapa en motpol till det liv som de ansåg att föräldragenerationen levde. De protesterade mot krig, kommersialism, karriärtänkande och statusjakt och visionen var att skapa ett samhälle där alla var lika mycket värda och där pengar inte spelade så stor roll. De ville leva i fred och kärlek, vilket alltså är grunden i hippiekulturen. De såg sina ideal i Indien, men också i jordens olika ursprungsbefolkningar. I kläderna kan man också se tydliga influenser från Indien, men också ett hopplock från världens alla hörn. Det blev ett brokigt mode, med många olika typer av kläder, men där plagg som sjalar, kaftaner och västar med päls är vanliga inslag.

Hippieglasögon

>> Köp Hippieglasögon online – se hela sortimentet här

Kläderna är ofta vida och fladdrande och man införde också ett unisex-mode där män och kvinnor kunde bära samma typ av plagg. Utsvängda byxor, vida tunikor och t-shirts med egna batiktryck är typiska hippiekläder, men det fanns givetvis mycket mer än så.

Förstärk Hippiekänslan

Till kläderna finns förstås också en rad tillbehör som förstärker hippiekänslan. Om du vill klä dig som på sextiotalet, eller om du ska på maskerad med hippietema, måste du, till exempel, ha ett par hippieglasögon. Dessa är inte vanliga glasögon, vilka som helst. Hippieglasögon har helt runda glas, och för att matcha det övriga hippiemodet har de naturligtvis färgade glas i alla tänkbara nyanser. Du kan, med andra ord, själv välja hur du vill se på omvärlden. I ett ljusblått skimmer, eller kanske genom ett par gröna glas som ger omgivningen ett harmoniskt lugn. Om du inte vet hur hippieglasögon ser ut kan vi berätta att det är just den typ av glasögon som John Lennon brukade bära.

Hippieglasögon är det perfekta tillbehöret om du ska föreställa en hippie på en maskerad eller annan tillställning. Men dessa fantastiska glasögon gör dig cool i vilket sammanhang som helst, och det behöver givetvis inte vara någon hippietillställning för att du ska kunna sätta på dig dem. Ett par coola glasögon går ju hem i de flesta sammanhang. På festivalen eller konserten vill du säkert se cool ut och skilja ut dig från mängden. Det gör du garanterat med ett par färgade hippieglasögon. För det är just det här med de färgade glasen som skiljer hippieglasögonen från ett par vanliga runda glasögon.

Köpa hippieglasögon

Hippieglasögon och hippiekläder hittar du numera lättast i butiker som säljer maskeradkläder. En del kan ju ha tur och hitta sparade saker från 60-talet på vinden eller hos någon som var med då det begav sig. Ibland dyker dessa juveler också upp i vintagebutiker eller på loppis, men det är tyvärr inte ofta man har sån tur. Vill du köpa hippieglasögon är maskeradsortimentet det bästa för dig.

I de större städerna finns butiker som har specialiserat sig på dräkter och tillbehör för maskerader och utklädning. Vissa butiker är nischade på en viss typ av kläder medan andra erbjuder ett brett utbud av kläder för alla tänkbara sammanhang. Men, om du inte bor i närheten av stan, eller inte har en maskeradbutik i närheten, kan du ändå köpa kläder och accessoarer. Här på nätet finns nämligen det största utbudet av maskeradkläder och tillbehör. Och även om det finns butiker i din närhet har ed enskilda affärerna oftast inte ett så brett utbud. Här på internet finns många butiker och det samlade utbudet är nästan gigantiskt. Du kan hitta hippiekläder, hippieglasögon och allt annat du behöver för att bli en riktig hippie. Men, du kan också hitta dräkter och tillbehör till vad du än vill gestalta. Här finns kompletta dräkter så allt du behöver göra är att klä dig, men du kan också köpa separata plagg och tillbehör och skapa din egen personliga outfit.

Glada färger och nästan hysteriska mönster

När det gäller hippiekulturen finns det ett enormt utbud av kläder och tillbehör. Dessa kläder är ju ofta mycket fantasifulla, med glada färger och nästan hysteriska mönster. gillar du kläder och tycker om att skapa din egen stil är utbudet en riktig guldgruva att ösa ur. Och eftersom det ligger i hippiekulturens natur att blanda färger och mönster vilt behöver du inte vara rädd för att plaggen inte ska passa ihop. När det gäller hippiekläder kan du kombinera och matcha precis som du vill utan att det på något sätt kan bli fel. Mia psykedeliska mönster med blommor eller egenhändigt gjorda batikmönster. Ju vildare blandning desto bättre. Och så ett par hippieglasögon som pricken över i, bättre kan det inte bli. Och eftersom glasögonen finns i en rad olika kulörer kan du matcha dem med kläderna om du vill det. Eller bara välja en färg som du gillar och känner för.

Du kan naturligtvis också välja en färg så som du vill se på omgivningen eftersom de färgade glasen kommer att färga hela din tillvaro. De hippieglasögon du köper här har förstås ingen styrka, utan är avsedda enbart som dekoration, som en accessoar. Om du behöver ha glasögon för att se bra finns det faktiskt runda glasögon, av samma modell som hippieglasögon, att välja hos de flesta optiker. Däremot är det kanske inte så smart att försöka få dessa glasögon i fantasifulla färger eftersom det kan bli mycket opraktiskt när du behöver använda glasögonen till vardags.

Ska du bara ha glasögonen som en accessoar, och alltså inte behöver glas med styrka, har du däremot ett mycket stort utbud att välja ur. Glasögon i alla regnbågens färger, som sig bör när det handlar om hippies och hippiekulturen. Här var färger och mönster ett viktigt inslag i modet, både då det gäller kläder, glasögon och andra tillbehör.